My Head

Flickbröst.

Kategori: Allmänt

En vecka sen bakade jag en kladdkake-browni. Det är en kladdig mastig god brownie, som fick namnet Flickbröst av en flummig typ vid namn Markus. 
Jag har alltid gillat att baka, gå igenom hela processen. Hitta ett recept, gå igenom receptet, se vad man vill ändra. Ha mer av, mindre, något annat. Byra ingredienser mot något annat. Allt. Vispa ägg och socker för hand, få torrvaror som mjöl i hela köket och på en själv. Känna den stigande lukten av färig kaka, att bränna sig på ugen och bli förbannad över att det gjorde så hemskt ont. 
Jag bakade som sagt Flickbröst förra lördagen hemma hos min förfula Pelle. Han har frågat om mina bakleser länge, så jag tyckte det var på tiden att baka åt honom så att han fick smaka. Han fick reda på att min projekt arbete i skolan var att baka, så han ville veta om jag verkligen var bra som han hade fått höra. Vet dock inte vart han fick det ifrån men, ajaj,. Det luktade inte inrökt som det alltid gör hemma hos Pelle, det luktade färdiggräddad chokladkaka. Fantastiskt att det kan vara en annan lukt i den lägenheten. haah

Markus och några andra mycket trevliga människor kom förbi på kvällskvisten, vela kika in och se vad vi gjorde och så. Vi var ett gäng som pratade och hade det hur fint.
Som en uppenbarelse kommer jag på tanken på mina bakelser. Frågar om någon är sugen på en, får lite tveksamma svar. 
Pelle - men det är My själv som har bakat, klart ni ska smaka. 
Efter Pelle sa det, tittade två av dom chokat på mig, "Har du bakat? Riktigt hemma gjort? Åh klart vi ska smaka, trodde det var något köpt skit!" en hive five på det och hämtade kakor. 
Markus får en, han ser ut som en som inte har några förväntningar. Tittar på den, tar en tugga. Tuggar sakta, tittar på mig. 
Markus - Alltså dom här var verkligen skit goda!
Det går ett tag, vi fortsätter prata ta det lugnt och ha en väldigt trevligt. Så där som en lördag kväll ska vara - trevlig.  Markus tittar åt mitt hål "My kan jag få ta en halv kaka? Dom var verkligen jättegoda, verkligen!" 
My/Jag - Men Markus, du får ta hur många du vill. Ät. 
Man såg hur han sken upp, såg så där lycklig ut. Jag kan bara beskriva hans ansiktuttryck med att se sin bästavän beskriva sin pojkvän hon har kärat ner sig i totalt. - Jag älskar verkligen att se dig så lycklig Linnea. Det ska du verkligen veta. 
Markus tar upp en ny kaka, tittar på den. En tumme under och pekfingret över, och klämmer så där lite lätt, vi vet när man brukar nypa en bebis lite lätt i kinde. Inte för hårt, då tror man att den kan gå sönder. Han sitter där och klämmer lite lätt ett tag.
Markus- Vet ni, det här känns som flickbröst. Fasta och mjuka.
och där kom namnet. 
Det är faktiskt det som håller mig kvar, att någon verkligen kan tycka det jag gör, det jag skapar, det jag kommer på själv. Är himmelskt gott. Det är det som får mig att hoppas, att jag kanske en dag, jobbar på conditori, kanske har mitt egna café. En dag kanske jag äger min dröm. Det får mig glad, jag hoppas. tack. 
 
 

KOMMENTARER:

 • Linnéa säger:
  2013-02-27 | 15:46:33
  Bloggadress: http://www.linneasiitari.blogg.se

  Och jag verkligen älskar att se dig glad och lycklig! <3
  Och jag sa ju att dina brownies är gudomliga! Skröt precis om dem för Andreas farmor!

  Svar: Jamen, man har ju alltid kritik mot sig själv. Hahaha åh du är så söt!
  My Head

Kommentera inlägget här: